Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den ægte Ida – Ida Rud (test foredrag)

19. december 2018 @ 19:00 - 20:00

Ida Rud blev i 2017 landskendt som “Tykke Ida”, da hun stillede sig frem i DR3 -serien af samme navn og fortalte hudløst ærligt om sit liv og kamp for at bevare stolthed og værdighed på trods af grimme tilråb på gaden, selvhad og usikkerhed. Om hvordan hun til sidst fik vendt de grimme oplevelser til en styrke, som hun kunne trække på.
Nu kan du opleve Ida live fortælle om sin kamp til en aften, hvor hun både vil forsøge at forklare andre, hvordan det føles, og hvad man oplever, når man vejer mere end gennemsnittet, og forhåbentligt også inspirere andre i samme situation til at holde hovedet højt og elske sig selv lidt mere. Foredraget kommer til foråret, men allerede nu kan du opleve en forsmag på det, når Lygten Station lægger hus til et testforedrag med Ida.
Selv siger hun om foredraget:
“Engang var jeg det allermest ulækre og frastødende menneske i verden. Det var simpelthen uden for diskussion. Og jeg blev indimellem også bekræftet i det. Men var blind for det modsatte.
Det tog mere end 30 år og et dødsfald tæt på, før jeg endelig indså, at selvhadet måtte ende.
Det var en rejse, jeg så småt var begyndt på på Instagram, men som fik fuld vind i sejlene, da der i efteråret 2017 var premiere på ‘Tykke Ida’ på DR3. Nu skriver mænd og kvinder, piger og drenge til mig, at jeg har gjort en forskel for dem, og det har givet mig blod på tænderne til at komme ud med det her foredrag.
For hvorfor hader vi os selv? Er det politisk, er det kønskamp, eller er det bare dybt personligt?
Jeg fortæller om mig selv og mine tanker og alt det, der førte til dokumentaren, og så vil jeg rigtig gerne i dialog med publikum – for en af de bedste måder, vi lærer på, er ved at tale højt om tingene med hinanden.”

Dørene åbner kl.18.30

Om Ida:
I november 2017 blev Ida landskendt som Tykke Ida på grund af DR3-mini-dokumentarserien af samme navn.
Inden da havde Ida i flere år været meget aktiv på Instagram, hvor hun med billeder og tekst gav et ærligt indblik i sit liv. Hun har skrevet klummer og debatindlæg til blandt andet Politiken, Heartbeats og Broadly, og hun bliver ofte inviteret i landets nyhedsmedier, når fedme bliver diskuteret.
Ida er uddannet journalist og har fokuseret på film og tv – hun er en vaskeægte filmnørd. Siden barnsben har hun drømt om at lave Troldspejlet, og den drøm gik i opfyldelse i 2017, hvor hun blev ansat på programmets redaktion som tilrettelægger. Hun har også været tilknyttet Filmmagasinet Ekko siden 2012 som anmelder og skribent, og i 2015 blev hun assisterende redaktør på magasinet. I 2018 blev hun filmanmelder på Berlingske.
Sin store filmviden har hun blandt andet brugt til foredrag om ”Troldmanden fra Oz” og ”Game of Thrones”. Siden 2017 har hun været medlem af Danske Filmkritikere og var i 2018 medlem af den europæiske kritikerforening Fiprescis jury under Warsaw International Film Festival.

Detaljer

Dato:
19. december 2018
Tidspunkt:
19:00 - 20:00
Hjemmeside:
https://www.ticketmaster.dk/event/LYG1912?language=da-dk

Sted

Lygten Station
Lygten 2
København, 2400 DK
+ Google Map