Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Fransk Filmklub: Midnight in Paris (2011)

23. maj @ 20:00 - 22:00

Années Folles a Paris – Paris in the Roaring Twenties – de vilde år i 1920’ernes Paris. Det skal vi se en film om denne torsdag aften på Filmstationen.

I Woody Allen’s – tør jeg sige mesterværk? – fra 2011, Midnight in Paris, bliver vi sendt knap 100 år tilbage i tiden. Gil Pender (Owen Wilson) er en manuskriptforfatter, der til daglig bor i Beverly Hills, hvor han arbejder på sin første roman. Forholdet til hans forlovede, Inez (Rachel McAdams), knaser allerede i starten af deres planlagte romantiske tur til Paris, og da Gil på en tur tilbage i tiden møder den overvældende smukke Adriana (Marion Cotillard), bliver han for alvor grebet af livet i fortiden.

I Paris møder Gil flere af sine literære idoler, der hjælper ham med udviklingen af hans roman, og tager ham med til Paris’ mest eksklusive barer i byens bedste selvskab. For det meste er rejsen et lykkeligt eventyr for Gil, men ikke uden helt at kunne glemme hans problemer i den smertefulde nutid.

Livet i nutiden gøres ikke nemmere af, at Gil’s forlovede ikke tror på hans projekt med at skrive en roman. Hun deler for så vidt heller ikke Gil’s kærlighed til Paris, men er derimod meget optaget af hendes tidligere professor; den intellektuelle, men prætentiøse Paul (Michael Sheen). Han underviser på Sorbonne og er en fantastisk danser. En legendarisk optræden af Sheen.

Woody Allen’s Midnight in Paris er hyggelig, sjov, flot og, efter min overbevisning, ikke helt forladt for dybde. Kom med på en tidsrejse og mød legendariske litterære skikkelser som Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og Gertrude Stein, samt et enkelt rendezvous med Adrien Brody’s fortolkning af Salvador Dalí. Vi har planer om at skåle i fransk vin, især når Paul kommer med pseudo-intellektuelle bemærkninger. Det kan kun blive godt.

Detaljer

Dato:
23. maj
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/404761313696823

Sted

FilmStationen
Lygten 2
København, 2400 DK
+ Google Map