Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fransk Filmklub – Dykkerklokken & Sommerfuglen

6. december 2018 @ 20:00 - 23:00

Kære cinephile,

Filmstationen følger op på succesen og afholder igen Fransk Filmaften med rødvin og stearinlys!

Denne gang viser vi en nyere af slagsen for at demonstrere, at Frankrig ikke kun kan lave fremragende produktioner før 1990’erne. Derfor viser vi Julian Schnabels mesterlige Dykkerklokken & Sommerfuglen fra 2007.

Indtil Jean-Dominique Bauby rammes af en hjerneblødning er han succesfuld chefredaktør på det højtprofilerede modemagasin Vogue. Men da han vågner fra koma, er han lam i hele kroppen; lægerne kalder det locked-in-syndrom. Fanget i egen krop, som i en dykkerklokke. Hans mentale evner har ikke lidt skade, men den eneste måde han kan kommunikere på er ved hjælp af sit ene øjenlåg. Ved at blinke med det, får de udviklet et smart system, der gør, at Bauby kan diktere sine tanker, overvejelser, drømme og erindringer – alt imens hans pårørende smertefuldt må forholde sig til at deres elskede far, søn, mand, ven ikke længere er den samme.

Dykkerklokken & Sommerfuglen er en klaustrofobisk oplevelse, der gennem point of view skud giver seeren en ubehagelig fornemmelse af det at være fanget i sin egen krop. Men det er samtidig en billedskøn, poetisk film der viser, at der selv i de mørkeste stunder er en udvej. En stor filmoplevelse.

Så kom og nyd et glas vin og en rigtig god film med os.
Der vil naturligvis blive sørge for lidt god fransk stemning både før og efter.

Vi glæder os til at se.

A plus tard!!

Detaljer

Dato:
6. december 2018
Tidspunkt:
20:00 - 23:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/369625823788690

Sted

FilmStationen
Lygten 2
København, 2400 DK
+ Google Map