Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fransk Filmklub – La Haine

25. april @ 20:00 - 23:00

Filmstationen byder endnu engang på Fransk Filmklub. I denne fjerde omgang præsenterer vi Mathieu Kassovitz’ nyklassiker La Haine (Hadet). Vi har skiftet rivieraen og solen ud med fransk forstad og brutalistiske cementbyggerier. Det er en vaskeægte perle inden for forstadsfremstillinger. 25 år efter dens premiere står den stadig som en skræmmende aktuel og vigtig film.

I filmen følger vi tre venner over 24 timer under en turbulent perioder med konfrontationer mellem forstadsdrengene og politiet. Jødiske Vinz (Vincent Cassel) bobler af vrede og frustationer. Han ser sig selv og agerer som en “tough-guy” i bedste Travis Bickle stil fra Taxi Driver. Nordafrikanske Said (Said Taghmaoui) bruger det meste af tiden på at ævle og finde et holdepunkt i livet – og ikke mindst mellem sine venners forskelligartede holdninger. Afrikanske Hubert (Hubert Koundé) er noget mere stille og lader sig ikke rive med af den hektiske situation. Han vil bare gerne ud af ghettoen.

Ud over filmens portrættering af racisme og misfornøjede unge i en fransk banlieu (forstad), er den en en stor oplevelse med dens smukke og skarpe sort-hvide billeder.

Så kom ned på filmstationen og nyd en forårsaften i selskab med os, når vi inviterer på Fransk Filmklub med alt hvad det indebærer af stearinlys, rødvin og i dette tilfælde: bagsiden af den fransk/parisiske idyl.

Vi garanterer for en hyggelig og skudsikker aften <3

Detaljer

Dato:
25. april
Tidspunkt:
20:00 - 23:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/418441152330190

Sted

FilmStationen
Lygten 2
København, 2400 DK
+ Google Map